iTunes Error 4013

iTunes Error 4013

Har du råkat ut för att din iPhone eller iPad inte längre startar upp och att den under uppdatering eller återställning via iTunes ger felkod 4013? Då är du inte ensam.

Vi tar ofta emot både iPhone och iPad-modeller som fastnat i olika uppstartproblem, i vissa fall har man fått rådet att försöka uppdatera enheten via iTunes men utan att det avhjälp felet. I många fall går programmet en bit och avbryter sedan med en kryptisk felkod. Ett av de vanligare felkoderna är just Error 4013 som i regel innebär att telefonen eller surfplattan inte kan starta upp på grund av ett hårdvarufel.

Exakt vad som är fel skiljer sig ofta men klassiska orsaker kan vara att komponenter i FaceID blivit utsatta för fukt och kortslutits, eller att telefonens flashminne (NAND) inte svarar som det ska. Eller som i fallet på bilden ovan, där sex spolar släppt från logikkortet (moderkortet) i en iPad efter ett hårt fall. Ofta kan man i iTunes loggfiler få en hint om vad som hindrar uppstarten men i de flesta fallen behöver man öppna upp enheten och gör en komplett diagnostik.

Oavsett om du råkat ut för iTunes error 4013 eller någon annan av alla felkoder där telefonen plötsligt slutat att starta upp så erbjuder vi alltid kostnadsfri analys för att se exakt vad som gör att din iPhone eller iPad inte startar upp som den ska.

Har du viktig information på din enhet är en positiv bieffekt av 4013 att eventuella återställningsförsök i iTunes inte gått igenom, i regel kraschar enheten långt innan den faktiska återställningen kan påbörjas. 

Tveka inte att slå oss en signal eller skriva en rad i chatten om du har några frågor eller funderingar!